Задържаха четирима за вандалския акт срещу Македонския клуб в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Направили са пълни самопризнания

Задържаха четирима - двама мъже и две жени, като извършители на вандалския акт срещу Македонския клуб в Благоевград.

Това потвърдиха за ИНФОМРЕЖА от МВР - Благоевград. Арестите са станали през днешния ден и е образувано досъдебно производство.

Задържаните са направили пълни самопризнания. 

Според Наказателния кодекс: Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години. (чл. 216)

Извършителите са на около 40 години, всички – от Благоевград. Двама от тях, сочи неофициална информация, са служители в държавна институция.

Мъжете и жените са семейни приятели. Употребили са алкохол на 4 февруари, когато в село Дъбрава се чества Празника на виното, на който те са присъствали, а след него забавлението е продължило в домашна обстановка. На кадри от камери се вижда как извършителите са с качулки и с прикрити лица.

Отново неофициално се твърди, че задържаните са бивши кандидати за народни представители от 1 МИР – Благоевград.

Разкриването на извършителите, строшили с камъни и тухли стъклото на помещението, където бе открит клуба, стана само 72 часа след случилото се.

ОДМВР – Благоевград, разкри самоличността на четиримата в по-кратък период от този, в който продължи разследването над побоя на Християн Пендиков.

Още на 5 февруари в свои пост във Фейсбук, премиерът на РСМ – Димитър Ковачевски, написа: Очаквам компетентните институции в България да открият и санкционират извършителите възможно най-скоро и да осъдят вандализма.

Неофициално е проведен разговор между Иван Демерджиев и вътрешния министър на РСМ, в който вицепремиерът ни е поискал същата навременна и бърза реакция по разкриване на извършителите на посегателства върху културните ни клубове в съседката ни.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK