Младеж удари служител на Горското

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от село Микрево

Пореден случай на нагло поведение и нападение на системни нарушители срещу горски служители. Инцидентът е станал през вчерашния ден на изхода на с. Микрево, на разклона за с. Вълково.

Екип на Регионална дирекция по горите – Благоевград спира за проверка автомобил, натоварен с иглолистна дървесина, пътуващ от с. Микрево. Докато инспектиращите се опитали да установят законовия характер на дървесината, след автомобила

на нарушителите спира микробус. От него слизат група роми, единият добре познат системен нарушител в района, на когото преди месеци е конфискуван автомобил с незаконна дървесина. След отправяни вербални заплахи към горските служители, двама роми нападат един от горските инспектори.

Екипът на РДГ успява да се качи в служебния автомобил и да потегли въпреки, че групата роми препречват пътя на автомобила, удрят по стъклото и възпрепятстват тръгването му. Служителите успяват да сигнализират компетентните органи. За случая е уведомена Прокуратурата. Образувано е бързо производство.

За последните няколко години, личният автомобил на потърпевшия горски служител на РДГ Благоевград е бил подпалван два пъти. Само от страна на Регионалната дирекция по горите – Благоевград през миналата година са подадени два сигнала до компетентните органи за заплахи и нападения срещу горски служители.

Това е третият случай на нагло нападение срещу горски служители за последните три месеца в страната. В началото на ноември миналата година, системен нарушител заля с бензин горски служители от Регионална дирекция по горите – София и камион с незаконна дървесина. Незабавно от страна на

РДГ София е подаден сигнал до компетентния орган РУ Прокуратура – Костинброд.

Само преди дни беше осуетен пореден опит за саморазправа на група роми срещу служители на Югозападно държавно предприятие по време на дежурство в местността „Вангелова чешма", на територията на ТП ДГС Дупница, съобщават от Изпълнителна агенция по горите.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK