Съветник предлага общинско жилище за лекар, ангажиран с незаетите практики в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Незаетите практики в община Кюстендил са 3, а в областта 9

На територията на община Кюстендил има три незаети практики, а на цялата област са 9. В Соволяно, Драговищица и Горна Гращица нямат лични лекари, алармира общинският съветник от ПП „Партия на Зелените“ – гражданска листа, инж. Огнян Атанасов по време на проведената днес сесия на ОбС - Кюстендил.

„Моето предложение е да се анализира възможността Общината да обяви подпомагане на лекари, които решат да заемат тези практики. Най-малкото, което можем да направим е да им предоставим общинско жилище. Ако нямаме ремонтирани такива жилища, смятам, че има възможност те да бъдат настанени в общинския хотел“, посочи още инж. Атанасов, давайки пример с подобен случай във Видин.

По отношение на незаетите лекарски практики кметът на Кюстендил Петър Паунов каза, че ще бъзе проучен въпроса и посочи, че съвсем доскоро е имало лекар в Драговищица.

„След като разговаряме със Сдружението на общопрактикуващите лекари ще преценим с какво да стимулираме лекарите. Но нека да анализираме първо ситуацията“, обяви още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK