Постоянен арест за обвиняем, отглеждал марихуана в село Крайници

Снимка: Infomreja.bg

От имот на обвиняемия са иззети 35, 700 кг наркотици, везна и приспособления за сушене на наркотика

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на В. Т. от дупнишкото село Крайници. Той е привлечен като обвиняем за две престъпления – за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /, за засяване и отглеждане на марихуана.

В искането на Окръжна прокуратура, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, се посочва, че на 11.10.2021 г., в къща, селскостопански постройки и дворно място в село Крайници, обитавани от В. Т. са открити и иззети високорискови наркотични вещества – суха и полусуха листна маса, реагираща на канабис при полеви наркотест, в количество – 35, 700 кг, везна и приспособления за сушене на наркотика.

Открити са и 191 растения коноп, отглеждани от обвиняемия в имота, без съответното разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Иззети са още боен пистолет, ловна пушка и патрони, за което деяние на същия предстои да се повдигне обвинение, посочват още от прокуратурата.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираните деяния, за които са му повдигнати обвинения. Касае се за тежки умишлени престъпления, с висока степен на обществена опасност. Съдът счете, че е налице и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za