16-годишен загина след ПТП на пътя София - Варна

Снимка: Infomreja.bg

Той е пътувал в лек автомобил, блъснал се в камион

На 13.08.2022 г. в 00,30 ч на тел. 112 в оперативната дежурна част на ОДМВР-Търговище е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на пътя София-Варна в близост до разклона за с. Божурка, община Търговище.

Водачът на лек автомобил „БМВ 530 Д“ с търговищка регистрация – собственост на 42-годишен мъж от с. Обител, община Омуртаг, движещ се в посока гр. Варна, е предприел неправилно изпреварване на влекач с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке-фирмена собственост, в забранен за маневрата участък от пътя в зоната на действие на пътна маркировка М1/непрекъсната линия/. Лекият автомобил е навлязъл в насрещната средна пътна лента и се е блъснал челно в правомерно движещ се в нея в посока гр. София лек автомобил „БМВ Х5“ с немска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от с. Беломорци, община Омуртаг.

В резултат автомобилът „БМВ Х5“ е отскочил, застанал е на пътя на товарния автомобил и се е ударил в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно. Пътуващ в лекия автомобил „БМВ Х5“ 16-годишен младеж от с. Беломорци е починал на място. Пътуващ в лекия автомобил „БМВ 530Д“ 48-годишен мъж от гр. Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с опасност за живота му. 

В резултат на пътния инцидент са причинени значителни материални щети и на трите МПС. В близост до мястото на инцидента, по пътя за гр. Омуртаг, е установен собственикът на лекия автомобил „БМВ 530Д“, който е вървял по него. Същият е задържан с полицейска мярка за срок до 24 ч в РУ-Омуртаг. По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се необходимите неотложни процесуално-следствени действия за установяване кой от двамата мъже, пътували в лекия автомобил „БМВ 530 Д“, го е управлявал по време на инцидента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK