Разкриха нарколаборатория във Варненско

Снимка: ОДМВР - Варна

Акцията продължава

Акцията на територията на Варненска област започна вчера, а целта бе активно противодействие на организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение и производство на наркотици, както и на всякакъв вид престъпления, свързани с наркотични вещества. 

В хода на оперативно-издирвателните действия, до момента са  проверени 8 адреса, извършени са претърсвания на 4. На два от тях са установени помещения, пригодени  за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвани със специална техника за това /лампи, нагреватели, уреди за контрол на влажността и температурата на въздуха/, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Иззети са: 150 стръка марихуана, около 14 кг суха тревиста маса – подготвена за продажба, 14 г кокаин, 9 г метамфетамин. Задържан е и  наркоразпространител, като в обитаваното от него жилище са намерени и иззети: 2 ел. везни; пари; 7 гриндера; лични документи; 3 пистолета, боеприпаси и множество вещи с неизяснен произход, за които имаме данни, че са предмет на престъпления. Купували са си дрога, срещу различни вещи – акумулатори, ел. тротинетки, велосипеди, музикални уредби и други.

В рамките на операцията са задържани за срок до 24 часа и 5-ма водачи, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества. Образувани са 9 досъдебни и 10 бързи производства, задържани са общо 31 лица.

Операцията продължава и в момента с проверки за разпространение на наркотични вещества около училищата, по питейни заведения, както и засилени проверки по пътищата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK