Започна 18-ият Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград

Снимки: община Благоевград

Откриха го кметът Илко Стоянов, Йордан Йовчев и Красимир Дунев

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и олимпийските вицешампиони на висилка от игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика) и Йордан Йовчев от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки) и генерален секретар на Българска федерация по гимнастика поставиха официалното начало на XVIII Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград.

Тримата връчиха и отличия – купи и медали на победители в различните категории.

Деца и младежи бяха наградени и от Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към община Благоевград.

В състезанието, което продължава и през утрешния ден, участват над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания.

В надпреварата се съревновават спортисти от 8 до 16-годишна възраст.

Българските клубове, част от турнира, са: „Любчо Солачки“ (домакин на състезанието), „Светкавица“, „Торнадо“, Гераниум“, Национална спортна академия, „Левски Спартак“, „Черноморец“, Етър“, Етър Стил“, „Йовчев-Дунев“, „Гимнастика“, ЦСКА, „Юнак“, „Спартак Пловдив“, „Стрийт Уоркаут“ и "Ели-Гаш".

В спортното събитие специално участие имат и Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1-и до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия).

Съорганизатори на състезанието са община Благоевград и Българската федерация по гимнастика с подкрепата на „ХЕК Солар“.

Турнирът се провежда в зала „Скаптопара“, при вход свободен. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK