Благоевград посреща спортисти от няколко държави за Международния турнир „Любчо Солачки“

Снимка: Infomreja.bg, архив

18-ото издание на турнира се открива в събота от 12.00 часа

Над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания ще вземат участие в 18-ото издание на Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград.

Надпреварата, в която ще участват спортисти от 8- до 16-годишна възраст,  ще се проведе на 26 и 27 ноември в зала “Скаптопара” в Благоевград.   

България ще бъде представена от състезатели на 15 клуба. Това са: „Любчо Солачки“ (домакин на състезанието), „Светкавица“, „Торнадо“, Гераниум“, Национална спортна „Академия“, „Левски Спартак“, „Черноморец“, Етър“, Етър Стил“, „Йовчев-Дунев“, „Гимнастика“, ЦСКА, „Юнак“, „Спартак Пловдив“, „Стрийт Уоркаут“ и "Ели-Гаш". 

В турнира специално участие ще вземат Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1-и до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия).

Съорганизатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика с подкрепата на  „ХЕК Солар“.  

Официалното откриване на турнира в Благоевград ще е в събота 26.11.2022 г. от 12.00 часа.

Очаква се официални гости на състезанието да бъдат  олимпийските вицешампиони на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година  Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика) и Йордан Йовчев от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки), генерален секретар на Българска федерация по гимнастика.

Входът е свободен!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK