СК „Евротрамп“ – Кюстендил, с редица медали от Държавния турнир по скокове на батут

Снимки: СК "Евротрамп"

Състезателите на СК „Евротрамп“ отбелязаха впечатляващо класиране и в дисциплината двоен мини батут

През изминалия уикенд, в гр. Габрово, се проведе първото издание на Държавен турнир по скокове на батут в памет на Лилян Александров. СК „Евротрамп“ – Кюстендил, взе участие в състезанието с 12 състезатели, някои от които бяха дебютанти. Клубът завоюва редица медали, като бяха обхванати всички възрастови групи.

В индивидуалната надпревара при най-малките- момичета и момчета до 8години -  Георги Беловодски завоюва престижното второ място, а Елена Михайлова успя да достигне до финалната надпревара, като се нареди осма в крайното класиране.

В следващата възрастова група- 9-10 годишни - Мирослав Василев зае осмо място, а Божидара Георгиева достигна до седмата позиция във финалното класиране.

При юношите и девойките Ангел Китанов се класира седми. Кристъл Станкова, която е част от Националния отбор по скокове на батут, успя да се класира шеста. На Кристъл ѝ предстои да вземе участие в Международен турнир по скокове на батут, който ще се проведе през месец май в Римини, Италия.

В следващата възрастова група (15-16 годишни) Йоана Кръстева се окичи със среброто, като изпълни безупречна волна комбинация във финалния кръг на турнира.

На крачка от финали, поради изключително оспорвана надпревара, останаха Стефани Боянова, Нико Николаева и Виктор Кирилов, които се състезават в най- малката възраст.

В синхронната надпревара състезателите на кюстендилския клуб успяха да завоюват четири медала. Мирослав Василев и Ангел Китанов спечелиха среброто, Стефания Костова и Стефани Боянова дебютираха като синхронна двойка и също се окичиха със сребърни медали. Йоана Кръстева в синхрон с Божидара Георгиева заеха трета позиция в крайното класиране. Кристъл Станкова заедно с партньорката си от Сливен Магдалена Кисьова също завоюваха бронзов медал.

Състезателите на СК „Евротрамп“ отбелязаха впечатляващо класиране и в дисциплината двоен мини батут. Янислав Фирков стана безапелационен шампион в своята възрастова група, завоювайки шампионската титла.

В турнира взеха участие клубове от цяла България, като кюстендилския клуб по скокове на батут се класира четвърти в отборното класиране.

На състезателите им предстои Държавно първенство през месец юни, което отново ще се проведе в гр. Габрово. А през месец септември батутистите ще мерят сили на Международен турнир „Купа НЕЗАВИСИМОСТ 2022“, който традиционно се организира от СК „Евротрамп“, съвместно с Община Кюстендил и БФСБ.

Треньори на отбора са Ангелина Богословова и Малинка Костова. Те споделят, че са горди със своите състезатели и са доволни от постигнатите резултати. Казват още, че предстои интензивна съвместна подготовка за предстоящото Държавно първенство и канят всеки, желаещ да тренира скокове на батут в залата на стадион „Осогово“, всеки делничен ден след 17ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK