Правителството одобри 13 важни проекта за Благоевградска област

Снимка: ПП

Сред тях е и дългоочакваната ул. „Промишлена“ в Благоевград

Правителството одобри 13 важни проекта за Благоевградска област. Общата им стойност е 21,929,296 лева. Сред тях е и дългоочакваната ул. „Промишлена“ в Благоевград.

„Процедурите по тези проекти приключиха успешно и вече могат да стартират. Те са в различни сфери – инфраструктура, образование, култура. От самото начало на мандата с колегите -депутати Андрей Гюров и Владимир Табутов поддържаме добра комуникация с много от кметовете в областта и работим ефективно с тях, така че нуждите им да бъдат чути от правителството. За нас като народни представители от района е важно да виждаме резултати от това сътрудничество, общините да се развиват и да се случват добри неща за хората”, заяви Екатерина Димитрушева.

На свой ред Андрей Гюров посочи, че „когато говорим за „промяната“, имаме предвид точно това – изцяло нов начин за работа с общините. Финансиране на важни проекти за хората, а не схеми за самоцелно усвояване. Обещахме на Благоевград финансиране на важни проекти и го правим, и то само след седем месеца работа. Можем само да съжаляваме, че статуквото тласна страната в политическа криза, точно когато започнахме да набираме скорост. Уверен съм, че ако след изборите получим възможност да продължим да работим, добрите новини за региона и държавата ще валят. За конкретните проекти, и особено за улица „Промишлена“ в Благоевград, благодарим на министър Асен Василев, който разбра колко важни са тези проекти за нашата област. Владимир Табутов свърши чудесна работа за координацията между кмета и правителството за да се случи този проект“.  

„Въпреки кризата, успяхме да насочим средства към общините, и то за наистина важни проекти. Добрата ни работа с кметовете по места и правителството направи това възможно. Ние избрахме Благоевград и България за работа и живот на нас и нашите семейства и сме твърдо решени да продължим да подобряваме живота на хората и въобще средата. Особено съм щастлив за парите за улица „Промишлена“, която всички в Благоевград чакаме от много години“, каза Владимир Табутов. 

Благоевградските депутати пожелаха на кметовете да изпълнят проектите качествено и в срок.

Проектите са следните:

1.      Сандански- Изграждане на улици „Дезудава“, "Първа", "Втора", "Трета" и "Четвърта" и участък от 1004 - 1048 по уличната регулация на м-ст „Нишан Танга“, земл.на гр.Сандански и земл.на с.Поленица.

2.      Сатовча- Реконструкция и рехабилитация на път BLG2274/III-197,Сатовча-Доспат/-Осина -от км 0+000 до км. 1+968,68.

3.      Симитли - „Реконструкция и рехабилитация на съществуващ довеждащ водопровод на с. Железница

4.      Xaджидимoвo - Рехабилитация и реконструкция на улици, тротоари и съоръжения    принадлежностите към тях в гр.Хаджидимово, общ. Хаджидимово, подобект 1 – улица Младост от О.Т.281, О.Т.284, О.Т.289,О.т.290, до О.Т.297, гр.Хаджидимово

5.      Банско - Архитектурно-художествено оформление , с реконструкция на техническата инфраструктура и Изграждане на водопровод и разделна канализация на ул. „Пирин” в частта между ул. „П.Р.Славейков” и ул. „Христо Матов”

6.      Благоевград- Благоустрояване на улица „Промишлена“, Благоевград

7.      Банско – „Допълнително водоснабдяване на град Банско от местността "Караманица" - Втори етап

8.      Гоце Делчев - "Смяна на водопроводната мрежа по улици в югозападната част, включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Гоце Делчев"

9.      Гoцe Дeлчeв- „Реконструкция на довеждащ водопровод от ВС „Барката” и ВС „Софата” за водоснабдяване на група „Гоце Делчев” до напорен водоем 120 м3 с. Баничан“

10.   Гъpмeн - „Реконструкция на външни водопроводи село Осиково и село Рибново“, община Гърмен, област Благоевград

11.   Кресна - „Реконструкция на част от вътрешна водопроводна мрежа на гр. Кресна”

12.   Петрич - 1. „ДОВЕЖДАЩ ВОДОПРОВОД ОБСЛУЖВАЩ С. МИХНЕВО И С. КЪРНАЛОВО, ОБЩИНА ПЕТРИЧ и подмяна на амортизирани участъци от съществуващата водопроводна мрежа в с. Кърналово, Община Петрич“

13.   Якоруда- „Реконструкция на водохващането и довеждащия водопровод за село Черна Места, община Якоруда, област Благоевград“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK