Рецидивист гледа канабис на 15 метра под земята

Снимки: МВР

Вкопал наркооранжерията под стопанска постройка за животни

Първата специализирана полицейска операция на служители на сектор БОП – Плевен, съвместно с полицаи от Първо РУ в областния град и ПУ – Славяново, е реализирана в село Коиловци. В хода на действията, в момент на полагане на грижи за растения от рода на конопа е задържан мъж. При последвалите процесуално-следствени действия в имота са установени 135 растения марихуана в различен стадий на растеж, около 100 г вакуумирана суха тревиста маса и везна.

Наркотичните растения били разположени в три съоръжения от вида „гроубокс“, оборудвани с техника, необходима за отглеждането им. В прилежащи постройки в имота са намерени и множество празни саксии, почва, центрофуга за отделяне на листна маса, препарати и др., свързани с отглеждането на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство. С прокурорско постановление мярката на задържания е удължена до 72 часа, а впоследствие му е наложен „домашен арест“.

Специализирани полицейски действия били проведени и в село Бреница. В операцията съдействие на спецполицаите от сектор БОП – Плевен оказали служители на сектор „Криминална престъпност“ към ОДМВР – Плевен и на РУ – Кнежа. На адрес в населеното място бил задържан криминално проявен и осъждан мъж, за когото имало данни, че отглежда растения от рода на конопа. В хода на процесуално-следствени действия е открито добре камуфлирано помещение, около 15 кв. м под земята, вкопано в стопанска пристройка за отглеждане на животни, оборудвано с техника необходима за отглеждане на марихуана.

Оттам са иззети 28 наркотични растения в различен стадий на растеж и около 9 кг суха тревиста маса - съцветия. Намерени са и множество саксии, почва, центрофуга за отделяне на листна маса, препарати и др., свързани с отглеждането на марихуана, както и осветителни тела и добре изградена вентилация. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Криминално проявеният мъж първоначално е задържан за срок до 24 часа, удължена с постановление на прокурор до 72 часа, а с решение на съда му е наложена мярка за постоянно задържане под стража в следствен арест.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK