Четирима дебютиращи артисти с премиера в ДТ „Никола Вапцаов“ - Благоевград

Снимка: ДТ „Никола Вапцаров“

Премиерните дати на най-новия спектакъл са 9 и 10 май 2022 г. от 19:00 ч.

В началото на следващата седмица в Благоевград ни очаква едно ново и много интригуващо културно събитие – премиерата на най-новия спектакъл в репертоара на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

Представлението „Заровеното дете“ ще се срещне за първи път с публиката на 9 и 10 май 2022 г. от 19:00 ч. в голямата зала на театъра.

Пиесата на американския драматург Сам Шепърд е световна класика, донесла на своя автор престижната награда „Пулицър“ през 1979 г. Оттогава семейната драма провокира интереса на театри по целия свят. Текстът-шедьовър се поставя за първи път на благоевградска сцена.

Освен с избора на текст, новият спектакъл е още по-любопитен за зрителите и с избора на постановъчен екип – млади, дебютиращи професионалисти, които смело правят своите първи самостоятелни крачки в творческото развитие.

На пресконференция в началото на репетиционния процес ръководството на театъра представи дебютантите Николай Йорданов (режисьор), Сияна Пейчинова (костюмограф), Емилия Тончева (хореограф) и Румяна Моллова (театровед). Заедно със сценографа Никол Трендафилова и композитора Давид Кокончев, през последните месеци изграждаха спектакъла, който всички очакваме с нетърпение.

В представлението участват актьорите Огнян Спиров, Биляна Дилкова, Кънчо Кънев, Йордан Ангелов, Божидар Йорданов, Гергана Цакова и Теодор Куков, които са добре познати на благоевградската публика от другите спектакли в репертоара на театъра.

Артистите ще ни пренесат в света на семейната драма, преплетена с елементи на трилър, абсурд, черен хумор и сюрреализъм, за да разкажат историята на едно семейство, белязано от своите действия в миналото. Докъде могат да ескалират натрупаните във времето болка, отчуждение и самота? Има ли шанс човек да избяга от повторението на грешките?

Отговорите на тези въпроси ще получим на 9 и 10 май 2022 г. от 19:00 ч. в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра или онлайн: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/.

Спектакълът „Заровеното дете“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“ и Фондация „Лъчезар Цоцорков“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK