„Грозният“ на благоевградска сцена

Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград

На 22-ри март от 19:00 ч. благоевградската публика ще има уникалната възможност да гледа комедията

Ново и непознато за местната публика заглавие се откроява в програмата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград за месец март. „Грозният“ е социална сатира на един от най-известните представители на съвременната немска драматургия – Мариус фон Майенбург.

Спектакълът е част от репертоара на Драматичен театър Търговище и ще направи своята премиера на благоевградска сцена на 22-ри март от 19:00 ч. Режисьор на представлението е Денислав Янев – един от младите успешни режисьори, чийто спектакли се открояват на националната театрална карта. През 2020 година той получи голямата награда на конкурса за млад режисьор „Слави Шкаров“ за спектакъла „Една крачка до предела“. 

Новото представление под негова режисура – „Грозният“, разказва историята на изобретателят Лете, на когото е забранено да представи на симпозиум последното си изобретение, защото е много… грозен. Осъзнал, че живее в свят, в който опаковката е по-важна от съдържанието, Лете решава да си направи пластична операция. С новото си лице изгражда и ново самочувствие, с което привлича вниманието на околните.

Хаос от абсурдни ситуации настъпва в момента, в който и други пожелават да бъдат успешни като Лете и решават да си направят абсолютно същото лице. Кой кой е става все по-трудно за различаване, след като личните умения и качества отдавна са загубили значение и всички са заприличали на идентични артикули, излезли от конвейерната линия на известен бранд.

Каква ще бъде развръзката? Разберете сами на 22-ри март от 19:00 ч. в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Билети за спектакъла „Грозният“ можете да закупите от касата на театъра или онлайн в entase: https://entase.to/LN, както и да резервирате своите места на телефон 0879 523 729.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK