Проф. Михайлов: Парламентът да анализира управлението на здравната криза от МС

Снимка: Пресцентър БСП

„Закриването на НОЩ буди въпроси и още повече страхове у хората“

„Парламентарната група на „БСП за България“ посрещна с тревога решението на Министерски съвет да бъде разформирован Националния оперативен щаб. Безспорно, в дейността на Щаба бяха допуснати сериозни пропуски в управлението на здравната криза, създадоха се много излишни страхове и противоречиви мнения в обществото. Но оставянето на държавата в момента без управление на кризата и без явна представа как ще се отчете дейността на този щаб създава много неприятни въпроси и буди още повече страхове у хората.“

Това заяви в Декларация от името на Парламентарната група на „БСП за България“ народният представител проф. Георги Михайлов от трибуната на Народното събрание.

„Затова нашето предложение е сега, когато в парламента се избира Комисия по здравеопазване, една от първите й задачи да анализира внимателно, с всички необходими документи, които трябва да бъдат изискани от Министерския съвет, който назначи Националния оперативен щаб. Който назначи втори щаб след това и го закри за две седмици. Който назначи Национален ваксинационен щаб.

Който обърка изцяло ваксинационния план на България. Който постави България на последно място по брой ваксинирани. И който поставя България в риска да провали летния си сезон. Всичко това трябва да се анализира, да се представи пред парламента и той, от името на българския народ, да даде своето мнение в интерес на българската нация“, посочи още проф. Михайлов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax