Кметът на Благоевград награди децата с най-оригинални писма до Дядо Коледа

Снимки: Община Благоевград

Сред най-емоционалните писма са тези на Мария Митова и Владимира Китанова

Тази вечер в зала № 5 на Община Благоевград кметът Румен Томов награди децата, написали и пуснали най-оригиналните и трогателни писма в кутията на Дядо Коледа.

Сред най-емоционалните писма, избрани от жури в състав: Ирина Реджова, учител в Езикова гимназия ,,Акад. Людмил Стоянов“, и Мая Джабирова, учител в Седмо СУ "Кузман Шапкарев", са тези на Мария Митова и Владимира Китанова.

Трогателните думи, с които те изразиха своята убеденост във всемогъществото и коледната магия на Добрия старец, трогнаха журито и получиха прозвището „ДОБРОТВОРЦИ“.

Мария сподели в писмото си, че тази година ще посрещне Коледа без своя баща, който заминал за чужбина, за да помага на семейството си. „…Всичко искам да се върне така, както беше преди. Да няма болни, да сме щастливи. Татко да се върне, мама да е щастлива и целият свят да е здрав!“, написа в писмото си малката Мария.

В писмото на Добротвореца Владимира, журито откри едно голямо сърце, благородно, обичащо и благодарно. Ето и текста, без редакция:

Здравей, Дядо Коледа,

Казвам се Владимира и съм на 10 г. Като всички деца и аз много обичам играчките и книжките, но мама и тате ми ги купуват. Ще ти кажа една тайна – аз съм се родила с двигателен проблем. Но ти не се безпокой, защото мога да ходя и да се справям сама благодарение на мама и тате, които винаги са до мен и ми казват, че с много труд и упоритост всичко се постига. Всяка година с мама ходим на дупката на Иван Рилски и винаги си пожелавам да се оправя. Затова моята мечта е всички деца с проблеми да се оправят, нека бъдат много щастливи и здрави. Понеже вярвам в коледните чудеса моля те, когато минаваш през нашата страна вземи и напъхай коронавируса в един чувал и го хвърли далече от нас, та да мога догодина да си играя с моите приятели, да си ходя на училище и да мога да посетя интересни места без страх.

Владимира и Мария получиха от инж. Томов благодарствена грамота, раница, комплект за рисуване, играчка за моделиране и енциклопедия.

Тригодишният Кристиан Айков пожела от белобрадия старец маратонки, влакчета, различни цветове и хеликоптер. Мариян Атанасов пък получи така желаната страшна горила. Иванина Борисова, която беше нарисувала прекрасна картина на Дядо Коледа, получи мечтания игрален комплект на BARBIE I CAN BE TRAVEL. Максим Христов беше изненадан с химическа лаборатория SCIENCE PLAY.

На Виктория Миткова бяха поднесени мечтаните подаръци – интерактивно коте BIANCA, плачеща кукла CRYBABIES FANTASY DREAMY – Еднорог, светещ 3D пъзел, светещ таблет за рисуване. Божидара Илиева, която е на 10 години, получи таблет. Другата 10-годишна малка дама Никол Насирова, получи мечтаната тротинетка. Второкласничката Рая Костова, ученичка в Трето ОУ „Димитър Талев“ Благоевград, пък беше зарадвана с електронен четец за книги.

И тази година сред най-съкровените желания, споделени в писмата на децата на Благоевград, са всички хора по света да имат здраве, надежда, мечти и радост.

„Пощенската кутия на Дядо Коледа“ е инициатива на Община Благоевград, която не само провокира децата да споделят с белобрадия старец най-съкровените си желания, но и начинание, което усмихва всички, приели предизвикателството да бъдат в ролята на Добрия старец.

„Пощенската кутия на Дядо Коледа“ напомня, че е време за добрини и сбъдване на съкровени детски желания! Дългоочакваната инициатива в годишния календар, в която деца, майки и бащи, сякаш по общо съгласие, отварят свободно сърцата си и започват да мечтаят! Бъдете благословени всички!“, каза кметът на община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK