Спортисти от Благоевград излизат на протест срещу решение на ДНСК

Снимка: Община Благоевград

Стоянов се срещна с представители на спортни клубове

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с представители на спортни клубове, упражняващи своята тренировъчна дейност в залите на територията на парк „Македония“, които следва да бъдат затворени, съгласно писмо на ДНСК.

„Не зная каква е целта на ДНСК и нямам логично обяснение защо се случва тази атака срещу децата на Благоевград. Единственото, което знам е, че ако не се ползват сградите, около 500 деца ще останат без база, в която да тренират. Това обаче няма да засегне само тях, а и останалите спортни клубове, защото ще се наложи нов график за всички спортни помещения и съоръжения.  В документа, изпратен до Община Благоевград се твърди, че е нужно въвеждане в експлоатация на сгради, които са въведени още през миналия век. По същата логика, ако проверят действащото поделение, ще забранят и на военните да си ползват сградите. Предстои да входираме жалба, за да може да бъде спряно действието на това писмо”, коментира кметът Стоянов.

Президенти на спортни клубове и треньори, които взеха участие в срещата бяха категорични, че ще предприемат протестни действия, за да защитят правата  на децата.

По тяхна инициатива този четвъртък, 2 февруари, от 18.30 часа, в залите в парк „Македония“ ще се съберат спортисти, които ще изкажат гласно несъгласието си спрямо действията на държавата.

Очаква се клубовете, упражняващи тренировъчна дейност на територията на парк „Македония“ да получат пълна подкрепа и от останалите тимове в Благоевград. Тя бе засвидетелствана и по време на днешната среща чрез присъствието на широк кръг спортни деятели.

Междувременно в спортните среди се организира и протестна подписка срещу запечатването на сградите, съобщават от Общината.

ИНФОМРЕЖА припомня, че ДНСК обяви, че бившите казарми в Благоевград не разполагат с разрешения за строеж.

Писмо, изпратено до кмета, уведомява, че не трябва да се ползват трите сгради в парк "Македония" или така познатите "бивши казарми".

Стоянов заяви, че това писмо нито е заповед, нито уведомление.

По този начин излиза, че това е отговорът на държавата към Общината. И в двете зали тренират над 425 спортисти. С това писмо, което се подава, се опитва да се осуети тренировъчната дейност на децата. Всички ние заедно сме извършили действия, необходими да си изпълним ангажимента, който имаме. Тези зали не са ремонтирани, няма причина да се каже да не се ползват. Сигурна съм, че това писмо ще падне, защото съдът ще го анализира. Надявам се ние заедно да се обединим около тази кауза. И тук не става дума за политика, защото Благоевград не е нито на кмета, нито на областния управител, а Благоевград е на хората, каза Стоянов.

От ДНСК-а разпорстраниха позицията по темата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK