Карадайъ: Ако „сватбата" между ГЕРБ и ПП се случи, гражданите ще нахлуят в парламента

Снимка: БГНЕС

"Днес сме свидетели на деинституализация на държавата"

Ако „порочната сватба" между ГЕРБ и ПП се случи, гражданите ще нахлуят в парламента. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

„Днес сме свидетели на деинституализация на държавата. „Умнокрасивитетът“ днес се опитва да се представя като заместител на държавните органи и институции. От медиите знаем как за някои самонадеяни, самодостатъчни, самозабравили се, овластени нарушители на конституцията на България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права, няма държавни институции, няма държавни органи и те самите се правят на рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери и се гаврят с хора в неравностойно положение, а днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност на страната и вече чуваме техните заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери", добави Карадайъ.

„Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивитета. Обръщам се към ГЕРБ - тази порочна сватба, която я виждаме последните няколко дни ако се случи при това недоверие на обществото, ще сме свидетели точно на онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г. - българските граждани ще нахлуят тук в тази сграда", подчерта той, съобщава Nova TV.

„Призоваваме всички национално отговорни партии и национално отговорни български граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, държавността и държавата", каза още лидерът на ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK