Инж. Костадин Юнчов: Можем да модернизираме горския сектор

Снимка: БСП

По образование той е лесоинженер

"Като човек, който се занимава с подготовката на кадри за работа в сферата на горите и Горското стопанство не мога да бъда безразличен към проблемите на горския сектор", коментира кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в 1-ви МИР Благоевград инж. Костадин Юнчов. По образование той е лесоинженер и повече от 20 години преподава в Горски техникум - Банско. 

Според него един от основните приоритети в сектора е да се преодолее липсата на работна ръка и това най-бързо може да стане чрез  модернизирането му. 

"В краткосрочен план е необходимо да се работи по приоритетите залегнали в предизборната платформа на БСП. Първото е гарантиране на дърва за огрев за населението от държавните гори. В тази връзка е важно да се засили контролът върху износа на дърва за огрев, каза още кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ инж.Костадин Юнчов.

Той допълни още, че е нужна целенасочена държавна политика за контрол по отношение на извеждането на санитарните, отгледните и възобновителните сечи, с цел ограничаване на незаконната сеч, която нанася трайни щети върху горските територии.

Според инж.Костадин Юнчов - ключово е усилията да бъдат насочени към активни мерки за реализиране на залесителни програми и дейности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK