Иззеха пистолети, боеприпаси и наркотици от 47-годишен мъж в шуменското село Изгрев

Снимка: ОДМВР, Шумен

Той е криминално проявен, избягал от затвора

След получена информация и целенасочени оперативни действия, около 12:30 часа вчера за проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация.  Зад волана бил 47-годишен мъж от село Изгрев, с когото пътувал 20-годишен жител на същото село.

В автомобила е намерен плик със 120 г метамфетамин,  и друг с около 80 г тревиста маса – марихуана.

При последвало претърсване в дома на 47-годишния мъж в село Изгрев са намерени и иззети два пистолета, единият със заличени номера и надписи, а другият марка „Кузей“.  Иззети са два пълнителя с общо 33 боеприпаса 9х19мм.

В обитавана от мъжа квартира в Шумен криминалисти иззели още две огнестрелни оръжия- един пистолет със заличени номера и друг -  марка „Кузей“, двата с пълни пълнители.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ - Шумен. Криминално проявени са. 47-годишяният е осъждан за контрабанда на високорискови наркотични вещества и бягство от затвора, а 20-годишният е съден за палеж.

Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK