Екатерина Захариева: Червените линии на партиите тласнаха страната към избори

Снимка: БГНЕС

Според нея се отдалечаваме от Еврозоната и Шенген

Поставянето на твърде много червени линии между партиите води до нови избори. Това заяви в ефира на БНР депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева.

Тя посочи, че се надява всички да осъзнаят, че трета година България е тласкана към нестабилност и политическа криза. Според нея се отдалечаваме от Еврозоната и Шенген. Почти сигурна съм, че няма да влезем в еврозоната през 2024 година, поясни Захариева.

По думите й няма как оценката за работата на този парламент да е висока, защото не е успял да излъчи правителство. Тя подчерта обаче, че е имало много законодателна дейност. Не малка част от законопроектите се приеха с голямо мнозинство. Не работеше лошо. Успя да приеме решения, които успяха да измият срама на България, добави Захариева.

Бившият външен министър засегна и темата за промените в Закона за съдебната власт. Когато говорим за съдебна реформа, дебатът се изчерпва в обвинения кой я иска и кой не. Това пречи на истинския и смислен професионален дебат. Когато се чуват само обвинения и част от политическите партии го приемат като флагман-т.е. само те го искат и никой друг, ще стигаме до това положение, уточни депутатът.

Тя изрази надежда, че в следващият парламент ще започне дебат по същество, а няма да се говори само пред камерите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK