Гешев поиска имунитета на депутата от Дупница - Даниел Александров

Снимка: Даниел Александров, фейсбук

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31.05.2023 г. за блудство

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП), съобщават от държавното обвинение.

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31.05.2023 г. В предложението се сочи, че към момента са налице доказателства за привличане на Александров в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

На 12.04.2023 г. Даниел Александров е положил клетва като депутат и в това качество се явява лице с имунитет.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител е необходимо разрешение на Народното събрание или писменото съгласие на Даниел Александров.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, наблюдаващ прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7.05.2023 г., в софийското село Бистрица, Даниел Александров чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Даниел Александров е от Дупница, той беше кандидат от листата на ГЕРБ/СДС от 10 МИР – Кюстендил, но влезе като народен представител от 23 МИР - София.

"В дъното на всичко това, което беше обявено стои моят развод, който е от месец – два. Аз се опитах да го запазя в тайна, но уви. Няма нищо вярно, от това, което е написано по мой адрес, стоя зад името си и всичко това ще се докаже в съда. Товя обяви преди два дни депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Александров по повод искания му имунитет.

И допълни: От тук нататък не искам да намесвам съпругата ми, защото тя е майка на моето дете, гледам да запазя и нейното достойнство“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK