Над 164 000 таблетки от пет вида лекарства задържаха на Дунав мост 2

Снимка: АМ

Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар

Митнически служители задържаха в района на ГКПП Дунав мост – Видин над 164 000 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

На 21.06.2022г. около 14:00 часа митническите инспектори от сектор „Борба с наркотрафика – Лом“ в ТД Митница Русе спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил чужда регистрация. Шофьорът заявил, че превозва лекарства за Западна Европа и представил транспортни документи и опис, без подробно описание на медикаментите.

При щателна проверка митническите служители установили, че товарът е от пет различни вида лекарства, съдържащи  активни вещества, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и представляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки.

Към момента на проверката и в хода на последващите действия не е представено разрешение за търговия с лекарства, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични в рамките на ЕС.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK