Община Дупница няма да вдига данъците

Снимка: Infomreja.bg

С 400 са се увеличили колите за 6 месеца

24 700 леки автомобили и 4 234 тежкотоварни са регистрираните МПС-та на територията на община Дупница към днешна дата, съобщават от кметската управа. За последните 6 месеца, броят се е вдигнал с над 400, след като в средата на миналата година бяха общо 28 510 МПС-та (24 309 леки и 4201 тежкотоварни). Справката показва, че броят МПС-та, които се регистрират на територията на община Дупница с всяка изминала година расте сериозно.

И тази година, Община Дупница отказа да вдига данъците за МПС и те остават на най-ниските ставки при определяне на данъчното облагане, което я прави сред водещите в България по този показател. "Еднозначно няма как да се отговори на какво се дължи това повишаване на броя МПС-та. Със сигурност една от причините са именно най-ниските ставки, и се превръщаме в предпочитано място за регистрация на превозните средства.

Няма повишаване и на облагането по данък сгради, туристическия, патентния. Обявихме още преди нова година, че няма да пипаме и такса битов отпадък, който остава в същите стойности, както досега. Факт е, че при тази инфлация в държавата и цените на стоките и услугите, се и ще се работи много трудно, но пък в годините досега сме доказали, че това не е и няма да бъде за сметка на жителите.

Доверието, което сме получавали и получаваме, задължава да търсим варианти за допълнителни финансирания в бюджета. Последните година-две на хората е тежко с покриването на семейните разходи, така че няма нужда да им утежняваме още повече положението", лаконичен бе инж. Чимев.

19 289 са данъчно задължените лица, които са собственици на МПС-ата, като 1034 от тях са на юридически и 18 255 на физически лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK