България се отказва от дългосрочни доставки от "Газпром"

Снимка: БГНЕС

Водят се преговори за бартер на ток срещу природен газ

Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се отказва от доставки на природен газ от "Газпром". 

Според министъра на икономиката целта на служебния кабинет е да получи количествата по вече съществуващия договор с руската компания:

"Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с тях. Той договорът  свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по договор тази зима да сме още по-спокойни и най-вече цената ни да е по-добра".

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема. На въпрос докъде са преговорите за допълнителни количества азерски газ, Стоянов отговори:

"Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други идеи за бартери. Отново имам днес разговори с български компании, които са с енергоемки производства, тепърва там се очакват новини, но има технически детайли, които трябва да бъдат изчистени"./ БНР

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK