Овладаване на инфлацията, топли домове и реална подкрепа за нуждаещите се, гарантират кандидатите на ГЕРБ - СДС

Снимки: ПП ГЕРБ

Водачът Христо Терзийски: Нашите опоненти направиха така, че тази кампания да бъде за нас едновременно и най-лесната, и най-трудната

Полупразни пазарни колички, демонстриращи скокът с цените на основни продукти през последната година, онагледаваха какво ни донесе Промяната: “При нас война няма, но положението е като след война.”

Водачът на листата Христо Терзийски, кандидатите Даниел Александров, Михаела Крумова, Радослава Чеканска, Десислава Александрова и Елка Лукарска-Ангелова гарантираха пред дупничани: “Овладяваме инфлацията и стабилизираме доходите. Топли училища, детски градини и домове. Реална подкрепа за нуждаещите се.”

Бившият министър на МВР и водач на листата Христо Терзийски обясни: “Нашите опоненти направиха така, че тази кампания да бъде за нас едновременно и най-лесната, и най-трудната: най- лесната, защото не е нужно ние много да говорим: всеки усети по джоба си през тази една година как се сринаха доходите и стандартът му на живот.

Хората могат сами да сравнят и да направят избор между тези, които ни причиниха двойно по-висока инфлация от средната за ЕС, и управлението на ГЕРБ, при което имаше стабилност, нормални и предвидими цени и развитие на държавата. Имаше възможност българите да планират живота си, а не – както сега – да живеят ден за ден и да не знаят как ще изхранят семействата си през зимата и ще им осигурят топлина.

И най-трудна е кампанията, защото хората вече са уморени от избори и отвратени от политици, неспособни да видят по-далеч от личните си интереси. Които не могат да надмогнат егото си, да водят диалог в името на България и затова провалиха вече три парламента само за една година.

Днес България е на кръстопът. Дали ще продължи да пропада и да се отдалечава от останалите страни-членки на ЕС или ще преодолее хаоса и ще излезе успешно от кризите, в които досегашните управляващи ѝ причиниха. Затова на 2 октомври е важно да се гласува с бюлетина 24 за коалиция ГЕРБ - СДС, която ще върне страната ни там, където трябва да бъде – сред водещите европейски държави!”

Световният шампион по борба, треньор и представител на младежката структура Даниел Александров благодари на присъстващите за подкрепата и давания досега вот. Вторият в листата на ГЕРБ - СДС заяви: “Развитието на малките населените места е невъзможно, ако няма синхрон между държавна и местна власт. Аз избрах България. По официални данни има половин милион млади хора, които живеят в чужбина. Тези хора започнаха да се връщат и ние трябва да ги задържим. Те не се върнаха заради шоумени и клоуни, а заради хората, които знаят и могат да управляват.”

Михаела Крумова, която е трета в листата, обясни: “Искам да се обърна към вас чисто по човешки - като жена, като майка, която милее за децата си. „Промяната” направи така, че не сме сигурни децата ни ще могат ли да продължат пълноценното си образование.

„Промяната” излъга и за друго - че е направила безплатни детски градини. В община Кюстендил детските градини са безплатни от 2013 г., но тази сметка я плаща общината. „Промяната” обяви война на българската община. Реално общината е тази, която познава вашите проблеми, и която се грижи за най-дребните човешки нужди.”

„Аз съм Радослава Чеканска от Дупница. Казвам го, защото съм убедена, че грижата за населеното място и неговите жители е по-ефективна, когато тук е семейството ти, приятелите ти, роднините ти и колегите ти. Повечето от вас ме познават като учител, човек свързан с образованието и народен представител.

Приятели, убедена съм, че никой от вас не си е представял, че през 2022 год. ще се наредим пред полупразните колички и по-голямата част от хората няма да могат да си позволят да купят дори и това. България през годините премина през много тежки кризи. От Виденовата зима, през крахове и тройната коалиция на Станишев и Орешарски и когато държавата ни най-сетне се стабилизира икономически, и тръгна по пътя на развитието, нас ни върнаха в изходна позиция. За година и половина някакви хора с чужди паспорти сринаха държавата и ни вкараха в пълен хаос”, с тези думи се обърна към своите съграждани четвъртата в листата Радослава Чеканска.

“За справяне с кризата и с хаоса в държавата има само едно решение и то е коалиция ГЕРБ - СДС. Имаме реални решения и разработен от експерти план за излизане от кризата във всяка една сфера. Този план гарантира по-бързо възвръщане на нормалния начин на живот и сигурност. Вярвам, че българският народ е мъдър и няма да позволи да се правят повече експерименти с управлението на държавата”, заяви Десислава Александрова - млада майка и учител, пета в листата.

“Коалиция ГЕРБ - СДС е единствената  подготвена да управлява - имаме решения и изготвена програма. Тя е с конкретни мерки, аргументи, числа, изготвена от експерти с управленски опит и е за всяка сфера на обществено - икономическите сектори. План, който да ни изведе от мулти кризите, инфлацията, стагнацията и да върне сигурността, стабилността и спокойствието на българския народ. За да имаме нормален живот, достъпни цени, по-добро бъдеще за децата ни, стабилна държава, гласувайте на 2 октомври с бюлетината номер 24”, призова седмата в листата Елка Лукарска - Ангелова.

Пред дупничани общинският председател на ГЕРБ Ивайло Константинов се обърна с думите: “Гневен съм и същевременно тъжен от всичко, което виждам. Мисля си: каква е тая наша орисия, за две години – четвърти избори?! Толкова ли сме глупави или толкова ни манипулират и се поддаваме? Да се върнем само 2 години назад, само 2 , а не 20-сет. България беше икономическият стълб на Балканите, със стабилен растеж на брутния вътрешен продукт. България беше един от политическите лидери на Европа и лично Бойко Борисов беше такъв.

Ползваше се с доверието на всички евроинституции и европейската солидарност се издигаше във всяка една сфера на живот. Свидетели бяхме как всеки месец се откриваше някое мега предприятие в индустрията и всеки ден доходите ставаха все по-достойни. Да си спомним времето, което не беше толкова далеч, а само преди две години - места нямаше по кафетата и по ресторантите, а сега половината са затворени.

Почти всяко семейство се сдоби с по няколко автомобила и пътувахме почти безплатно. Строителството вървеше навсякъде - в градове, в села, включително градска инфраструктура, водопроводи, канали, училища, детски градини, църкви, читалища, театри. Всеки ден се откриваше нещо. Всяка сфера на обществения ни живот по някакъв начин се движеше напред.”

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев заяви: “Над нас не тегне орисия. Орисията сме ние чрез изборите, които правим. Последният действащ кабинет не обяви война на общините, а геноцит. Общините сте вие, българските граждани. Държавната власт е майка. А промяната ни направи сираци. Ние сме в предизборна кампания, но изборът е на живот и смърт, не на политика.”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK