Камбитов онлайн към Стоянов: Защитата на Общината не се е явила на делото за басейна

Снимка: Infomreja.bg

"Колкото до заплахите за сигналите до прокуратурата и т.н. пускайте смело"

Колкото до заплахите за сигналите до прокуратурата и т.н.пускайте смело.Пускането на сигнали стана единствената "политика" на някои благоевградски така наречени политици.То не беше Дончо,то не беше Злата,Попвасилев,Томов и т.н.На всички ви ще кажа,че със сигнали,лъжи,оправдания,хленч и мрънкане град не се управлява!

Това написа в пост във Фейбук бившият кмет Атанас Камбитов по темата за плувния комплекс в квартал „Еленово“ в Благоевград.

Казусът бе коментиран от настоящия колега на Камбитов – Илко Стоянов, който на извънреден брифинг обяви, че са укрити 1,9 млн. лв. от обществото за строежа на комплекса. Стоянов заяви още, че след дело, ВКС е определил Общината да заплати 2,5 млн. лв. на фирмата – изпълнител на проекта, завела казуса в съда.

В публикацията си в социалните мрежи, Камбитов пише още:

На 6.06.2022 г. Открито заседание на ВКС, последна инстанция… За всеобща изненада, на заседанието не се явяват представители на Общината, които да защитят интереса ѝ…

На 3.02.2022 г.излиза решението на ВКС и сме изненадани...Дали?

Публикуваме цялата позиция на Камбитов, без редакторска намеса:

Драматично кметът обяви новина от миналата седмица, че общината е осъдена да плати 2,5 милиона лева за строителството на басейна по време на Камбитов.

Те са виновни, ние сме жертви(отново), от нас нищо не зависеше. Ние сме изненадани!

Дали е така....Хронология и факти:

1.Фирмата е кандидатствала по процедура за инженеринг, т.е работният проект се изготвя от изпълнителя и негова отговорност е да се вмести във финансовия ресурс.

В случая 2 400 000 лв.

2.Финансовите претенции са предявени след реализирането на проекта. Не може да се прави аналогия с Читалището.(Ако бях действал по този начин,към дата днешна или нямаше да има басейн,или щеше да струва 6 милиона на Общината,а в момента струва 2,500 000(логическа задача).

3.Общината отказва да плати на основание т.1,защото смята искането за неоснователно и защитава своя интерес.

4.Спорът влиза в съда, каквато е практиката.

5.На 5.12.2019 година заседание на Окръжен съд -Благоевград,общинската позиция се защитава от юристи от моя екип,решението е в полза на Общината,приемат се всичките доводи и аргументи.

6.На 05.08.2020 г,заседание на Софийски апелативен съд,общинската позиция се защитава от нов юридически екип,решението е потвърдено и изцяло в полза на Общината,приети са и са цитирани всички доказателства на защитата.

7.На 6.06.2022г. Открито заседание на ВКС,последна инстанция,жизненоважно дело,жизненоважно решение,според думите на самия кмет вчера.За всеобща изненада,на заседанието не се явяват представители на Общината,които да защитят интереса и.Е това зависи от и е решение на кмета.Защо?Оставям отговорите на вас...

8.На 3.02.2022г.,излиза решението на ВКС и сме изненадани...Дали?

П.С. Колкото до заплахите за сигналите до прокуратурата и т.н.пускайте смело.Пускането на сигнали стана единствената "политика" на някои благоевградски така наречени политици.То не беше Дончо,то не беше Злата,Попвасилев,Томов и т.н.На всички ви ще кажа,че със сигнали,лъжи,оправдания,хленч и мрънкане град не се управлява!

КОМЕНТАРИ

БАЙ ТОШО02:16 - 10.02.2023
Нагъл си,Камба! Кажи , защо си скаран с Илко? Кажи за комисионната,която му поиска ?Алчен крадецо!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK