20 години затвор за майка, смазала главата на бебето си след скандал с бащата

Снимка: Infomreja.bg

Удряла бебето в таблата на метално легло

Подсъдимата М.Б. (на 21 години), предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София, е призната за виновна за извършен от нея опит за умишлено убийство на малолетния си син, намиращ се в безпомощно състояние. Към м. ноември 2020 г. подсъдимата М.Б. живеела в с. Скравена, област София, съобщават от държавното обвинение.

Вечерта на 24.11.2020 г. тя провела телефонен разговор с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й син С.Б. допълнително я ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и силно го ударила в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото – майката и сестрата на подсъдимата, направили опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал тежкото състояние на малолетното дете. Пострадалият бил транспортиран до УМБАЛСМ „Пирогов“, където му била извършена спешна оперативна интервенция.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че на 3-месечния С.Б. била причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ.

Прокурорът поиска от съда да наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване, което беше уважено от съда. Подсъдимата е осъдена да заплати и неимуществени щети, причинени на малолетния си син С.Б., в размер на 50 000 лева.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд, посочват още от прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK