2 години затвор за "търговец", ужилил 63-ма с коли от Италия и Германия

Снимка: Infomreja.bg

Общият размер на причинената от подсъдимия имотна вреда е 22 768,05 лева

Районна прокуратура – Монтана постигна осъдителна присъда по дело за извършено престъпление - въвеждане и поддържане на заблуждение у различни лица с цел имотна облага, съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването по досъдебното производство установеният извършител на деянието – 28-годишният И.И. от с. Ребърково, община Мездра, е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Монтана.

По делото са били събрани доказателства за това, че в периода м. септември 2019 г. - м. юли 2020 г. И.И. измамил 63 лица на територията на цялата страна. Той публикувал в интернет обяви и във форуми за обмяна на информация предлагал съдействие по запитвания за автомобили и авточасти. Обещавал доставката им от Италия или Германия при предварително заплащане на суми за капаро.

След получаването на парите И.И. изтъквал различни неубедителни причини за липсата на стоките, а впоследствие преставал да отговаря на обажданията на поръчителите. Никой от пострадалите от действията му лица не получил заявените и платени части или автомобили.

Паричните преводи били в диапазон 98 лева – 1000 лева. Общият размер на причинената от подсъдимия имотна вреда е 22 768,05 лева.

Съдът призна И.И. за виновен и му наложи наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване. Осъдителната присъда влезе в сила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK