До 15 септември пътят Гоце Делчев - "Попови ливади" готов на 100 %

снимки: infomreja.bg

По настояване на депутата от ГЕРБ  Георги Андонов, директорът на Областно пътно управление – Благоевград Иван Кунев със свой експертен екип направи днес поредна инспекция на пътя Гоце Делчев – „Попови ливади“ – с. Пирин – ГКПП-Златарево. Проверяващите заявиха, че стратегическата рехабилитация на участъка се контролира от тях почти всяка седмица и засега нямат особени забележки към изпълнителя на проекта – Консорциум „Неврокоп“, който включва „Главболгарстрой“, „Пиринстройинженеринг“ и „Балканстрой“.

Изпълнителите обявиха пред народния представител от Гоце Делчев Георги Андонов, че са си поставили за цел да приключат работа по рехабилитацията на пътя с няколко месеца по-рано от фиксирания по договор краен срок, който е месец март 2012 г. „Намеренията ни са да приключим на 100 % целия път Гоце Делчев – ГКПП-Златарево до декември тази година. Преди настъпването на зимния сезон, независимо на какъв етап са строителните дейности, задължително ще положим и маркировка“, каза пред депутата и проверяващите ръководителят на проекта от фирмата изпълнител Павел Димитров. Той определи като най-проблемен участък пътя от Гоце Делчев до „Попови ливади“, поради което там ще бъдат насочени всички усилия, за да бъде завършен до 15 септември.

До момента в рехабилитацията на пътя Гоце Делчев – ГКПП-Златарево са вложени 14 млн. лв, като общата стойност на проекта е 25 млн. лв. Останалите средства ще бъдат инвестирани в полагането на няколко пласта асфалтова настилка, като последният, запечатващ пласт ще бъде 4 см.

В рамките на проекта е предвидено и отводняване на пътното платно по цялото трасе. На изпълнителите бе съобщено, че към този проект и в рамките на отпуснатите за него пари е взето решение да бъде включено и строителството на околовръстния път през Борово за „Попови ливади“.

Отговарящият за изпълнението на проекта Павел Димитров не пропусна да заяви, че благодарение на доброто взаимодействие с надзорниците - геодезиста Байрям Мустафа и инж. Стоимен Бойков, се отстраняват навреме всички проблеми по строителните дейности и пътят ще бъде предаден в перфектно качество. 

 

КОМЕНТАРИ

BOCI14:45 - 26.08.2011
Abe posle se zabravqt,sled izborite,palnqt si samo tehnite guchki!Sega predstoqt izbori zatova sa blizo do naroda!
КОКИ10:24 - 26.08.2011
Точно така трябва да се работи като депутата. Той се интерсува от всичко ставащо в района в който живее. Дай Боже той да е нашият кмет ще гласувам за него.
Eli18:47 - 25.08.2011
Bravo na deputata
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK