Вокалистът на "Рейнбоу" забива в Банско, Рони Ромеро започна медения си месец в курорта

Снимка: Infomreja.bg

Това е второто издание на фестивала в курорта

Красив град, харесва ми, че има много камък и дърво.

Това са първите впечатления на рок музиканта Рони Ромеро, който тази вечер ще забива в Банско. Той е част от групата Еридан, която показва какво може на сцената на Пирински рок вечери.

Това е второто издание на фестивала в курорта, което бележи двойно по-голяма популярност и посещаемост.

Банско за мен е сантимент. Обичам го! Банско заслужава звезди от световен ранг. За втори път имаме огромен интерес към фестивала. Вдигаме нивото с Рони Ромеро.

Това заяви организаторът Дани Георгиева, която е подкрепена от Община Банско в начинанието си да представи на сцената в града не само традиционния фолклор, а и да разчупи стереотипа с участието на световни рок звезди.

Амбицията ни да продължим да надграждаме е заради големия интерес повреме на миналогодишното издание на фестивала. Когато се предлага нещо качествено, то има интерес към него. Това, което успешно се случва сега, означава, че сме на прав път, каза Георгиева след въпрос на ИНФОМРЕЖА съчетава ли се Банско с рока.

Георгиева е и организатор на фолклорния фестивал в курорта, който събра над 15 групи два поредни дни през юни. Относно нейния сантимент към града, Георгиева каза:

Банско е пропито с фолклор, битовизъм, Вапцаров. За нас е чест да сме тук!

Ромеро сподели, че след 5 години работа в България е осъзнал, че страната ни е много близка до Чили.

„Тук се чувствам като у дома си“, каза Ромеро.

Дори и ястията са като чилийските, не са като западноевропейските. Румъния и България са много близки до мен!

Рони сподели още, че връзката с публиката е по-силна, когато тя е по-малка, независимо, че се е изправял пред многохилядни стадиони в целия свят.

ИНФОМРЕЖА попита Ромеро как музиката се променя с динамичния свят. Вокалистът на “Рейнбоу” сподели, че в днешния свят мисията да се бориш с технологиите е много трудна.

„Музиката е начин хората да избягат от телефоните, компютрите, от работата, от проблемите. Трябва да сме креативни, да се стараем да се свързваме с хората  за запазим живото изкуство. Музиката, която правим и представяме – не е за пари, а за да забавляваме хората. Изкуството трябва да се пази живо!“

Кметът на Банско Иван Кадев подчерта на свой ред, че Банско има богат културен календар. Той изрази надежда, че Ромеро ще намери среда в Банско и ще бъде вдъхновен за нови проекти. Надявам се Банско да е един притегателен център за него, каза Кадев.

Относно фестивала, кметът заяви, че се надява интересът и дните да се увеличават.

Ромеро е в Банско със съпругата си, с която сключиха брак наскоро. Тя е румънка. При кратка разходка в Банско, той е споделил на любимата си, че трябва да се върнат за кратка почивка… а защо не и за постоянно, добави Кадев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK