Постоянен арест за кюстендилка, хваната да превозва 10 китайци

Снимка: Infomreja.bg

44-годишната жена не е осъждана

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняема за противозаконно подпомагане на чужденци – 10 граждани на Китайската народна република да пребивават  и преминават в страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си имотна облага. Тя е задържана от органите на МВР на 01.05.2023 г., в село Багренци, като престъплението е извършено с МПС. Съдът уважи искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, внесено от Районна прокуратура – Кюстендил.

От събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, макар и на този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“, съобщават от пресцентъра на съда. Обвиняемата е установена по време на осъществяване на инкриминираното деяние. Съществува реална опасност да се укрие, направила е опит да осуети полицейска проверка, пише в мотивите на съдия Мария Антова.

Определението, с което по отношение на Ц. С. /на 44 г., неосъждана/ е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK