Облачността се разкъсва, видимостта се подобрява

Снимка: Infomreja.bg

Привечер от югозапад ще завали дъжд

Днес облачността временно ще се разкъса, а в местата с трайна мъгла видимостта за кратко ще се подобри. Привечер облачността отново ще се вплътни и от югозапад ще завали дъжд. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България временно силен вятър от юг-югозапад. Остава топло с максимални температури между 14° и 19°, в местата с трайна мъгла - по-ниски: 6°-9°.

Над планините ще преобладава облачно време, по върховете ще е мъгливо. На отделни места, главно в Рила и Пирин ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Остава ветровито със силен и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са 15°-20°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 34 мин. и залязва в 16 ч. 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 21 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 9 мин. и залязва в 13 ч. и 55 мин. Фаза: едни ден след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK