Облачността намалява, но на места ще превалява

Снимка: Infomreja.bg

През деня ще духа силен вятър

Днес през деня вятърът от запад-северозапад ще се усили, най-вече в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, където временно ще е бурен; вечерта ще започне да отслабва. От северозапад облачността ще намалява, но на места в Южна България все още ще има превалявания, в Родопите и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Облачността ще намалява, но все още в Родопите ще има валежи и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието от север облачността също ще намалява, но все още по южното крайбрежие ще има превалявания. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури ще са 20°-21°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава и вечерта вече ще доближи средното за месец май.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 01 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 44 мин. Луната в София залязва в 01 часа и 50 мин. и изгрява в 11 ч. и 10 мин. Фаза: един ден преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK