Облачно и мъгливо време днес

Снимка: Infomreja.bg

В западните и южните райони ще превалява дъжд

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има над източната половина от страната. В западните и южните райони ще превалява дъжд. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен югозападен вятър. Почти тихо ще се задържи в северозападните райони. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°, по-ниски в Северозападна България: 6°-9°. Привечер и през нощта срещу вторник валежите ще се активизират.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Слаби превалявания ще има на места в масивите от Западна България и Родопите. Ще духа силен, по билата временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на изолирани места в южните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температура на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 42 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 11 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 13 мин. и залязва в 18 ч. и 58 мин. Фаза: два дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK