Денят ще бъде студен, облачен и ветровит

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 5 и 0 градуса

Днес ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източната половина от страната и временно силен вятър от север-северозапад. С него ще нахлува студен въздух. През деня, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг, който след обяд ще спира, а над западните райони на страната ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Ще е студено с максимални температури между минус 5° и 0°, в София – минус 5°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места, главно в масивите в западната половина на страната, ще има валежи от сняг, които след обяд ще отслабват и спират. Ще духа силен вятър от североизток. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Ще е много студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 11°, на 2000 метра - около минус 14°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на отделни места, главно по Южното Черноморие, ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 0°-2°. Температурата на морската вода е 6°- 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 49 мин. и залязва в 17 ч. и 28 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 39 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 11 мин. и изгрява в 0 ч. и 23 мин. на 25.01.2022 г. Фаза: един ден преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK