„Наследникът“ с благотворителна кауза! Талантливи актьори събраха близо 2 хил. лв. на постановка в НДК

Снимки: Арт студио "Трупата" - Кюстендил

Талантливите актьори от арт студио „Трупата“ - Кюстендил успяха да съберат далеч не скромната сума от 1955,80 лв. по време на благотворителна постановка в Националния дворец на културата.

Пред препълнена зала те представиха комедията „Наследникът“ с режисьор талантливата кюстендилка и студентка в НАТФИЗ, Станислава Ризова. В постановката взеха участие девойките от студио „Дебют“, както и децата от театрална формация „D Actors”.

Представлението е носител на ГРАН ПРИ на тазгодишния Международния театрален фестивал „Приятели на България“ в град Албена, а Станислава Ризова е удостоена с Лауреат I степен за авторска драматургия.

„Интересът към постановката беше изключително голям, като билетите свършиха само за два дни“, коментираха пред ИНФОМРЕЖА, младежи от „Трупата“.

Преди да започне представлението Стела Здравкова – хореограф на постановката, запозна публиката с историята и постиженията на арт студио „Трупата“. След нея народният представител г-н Иван Ченчев, по чиято покана младежите представиха „Наследникът“ в НДК, прочете поздравителен адрес от проф. Стефан Данаилов, който по здравословни причини не присъстваше в залата.

Сред специалните гости на „Трупата“ бяха множество депутати от Народното събрание, сред които и самата г-жа Корнелия Нинова. Младите си колеги уважиха и актьорите от Музикалния театър в София, а също и част от преподавателите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Събитието беше с благотворителна цел, като младежите подкрепиха не една, а две каузи.

Те успяха да съберат 1470 лв. от билети, които ще бъдат дарени на отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Никола Василев“ -  Кюстендил.

Други 485,80 лв. бяха събрани от кутия за дарения, като средствата ще отидат за лечението на малката Стефания Йовева от Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ