Облачността в Западна и Централна България намалява

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между минус 2 и 3 градуса

Днес облачността над много райони от Западна и Централна България ще намалява, временно и до предимно слънчево. В източните райони ще остане със значителна облачност, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в Източна България - временно силен от север. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между минус 2° и 3°, в София - около минус 2°.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, предимно значителна. До сутринта на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд над масивите от Западна и Централна България ще има по-съществени намаления на облачността, временно и до слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра - около минус 15°.

По Черноморието ще бъде ветровито с умерен и силен северен вятър. Ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 0°-3°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 35 мин. и залязва в 17 ч. и 46 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 10 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 43 мин. и изгрява в 19 ч. и 27 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK