Дъждовно време и днес

Снимка: Infomreja.bg

В Предбалкана и високите западни полета ще има нова снежна покривка

Днес валежите ще продължат. В Предбалкана и високите западни полета ще са от сняг и ще се образува нова снежна покривка. В Дунавската равнина и Лудогорието - от дъжд и сняг, възможни са поледици. В южната половина от страната ще вали дъжд, на места количествата ще са значителни. Ще духа умерен, в източните райони до силен североизточен вятър. Дневните температурите ще са без съществен ход и максималните ще са предимно между 1° и 6°, по-високи по Черноморието. В София - около 3°.

В планините ще се задържи облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще се задържи облачно и дъждовно, по значителни количества валежи ще има на юг. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 16 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 15 мин. Луната в София залязва в 0 ч. 9 мин. и изгрява в 13 ч. и 46 мин. Фаза на луната: един ден след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK