Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 23 и 28 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно над Северозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен, в Дунавската равнина - западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. През нощта срещу вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, а от север на юг в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб западен, след обяд юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-25°. Температурата на морската вода е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня още ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 02 мин. и залязва в 20 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 42 мин. Луната в София залязва в 01 часа и 08 мин. и изгрява в 10 ч. и 07 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK