Денят ще бъде облачен и дъждовен

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 20 и 25 градуса

Днес отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевици. Ще има и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 21°.

Над планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, на повече места и по-интензивни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Сутринта на места по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. В часовете около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 20 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 56 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 20 мин. и изгрява в 12 ч. и 41 мин. Фаза на луната: първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK