Днес преди обяд облачността ще е разкъсана

Снимка: Infomreja.bg

След обяд ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Над Западна България, а след обяд и над Централна, облачността бързо ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат и валежи от дъжд, които привечер и през нощта ще са временно интензивни, значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Очакват се и градушки. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който след пладне с преминаването на студения атмосферен фронт, в западната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Все още топло с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. На места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който вечерта в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 13°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличава и през нощта срещу неделя ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който по-късно вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури между 23° и 28°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - ще се понижава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 24 мин. и залязва в 19 ч. и 07 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 42 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 39 мин. и залязва в 22 ч. и 22 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт./НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK