Облачността се разкъсва и намалява

Снимка: Infomreja.bg

Затоплянето продължава

Днес от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но преди обяд над по-голямата част от страната ще е все още значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°. През нощта от запад ще започне ново заоблачаване.

Над планините облачността ще е значителна. Преди обяд на места, главно в масивите от Централна и Източна България, ще има краткотрайни валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието, през по-голямата част от деня, облачността ще е значителна и на места ще превали краткотраен дъжд. Привечер от запад облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 10°-14°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 12 мин. и залязва в 19 ч. и 50 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 37 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 55 мин. и изгрява в 13 ч. и 57 мин. Фаза на луната: два дни след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK