Валежите постепенно спират

Снимка: Infomreja.bg

Ще продължи да духа умерен вятър

Днес в Западна България ще спре да вали още преди обяд и през деня облачността ще се разкъсва и намалява, над много райони до предимно слънчево време. В Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в Лудогорието и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг и ще се образува снежна покривка. След обяд валежите ще отслабват и спират, най-късно вечерта в североизточните райони. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 11°-12°.

В планините валежите, предимно от сняг, от запад на изток ще отслабват и спират, а облачността през деня ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в сутрешните часове, особено в Централна и Източна Стара планина. Ще духа умерен до силен северозападен вятър и на места ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, които след обяд ще отслабват и спират. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 36 мин. и залязва в 16 ч. 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 29 мин. и залязва в 14 ч. и 42 мин. Фаза: три дни след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK