Нинова: Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на Радев

Снимка: Infomreja.bg

„Изказването му за шарлатаните, които го подвели е много трогателно за наивници“

Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план на Радев. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Самоков.

Тя бе на посещение със заместник-председателите на парламентарната група на БСП Георги Свиленски и Иван Ченчев

„Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този  план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците“, посочи Нинова.

Според нея Радев е създал "Продължаваме промяната" с три задачи: да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ; да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ и да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт.

„Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси...“, коментира още Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK