Днес над Западна България ще е слънчево, над Източна - облачно и дъждовно

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 25 и 30 градуса

Днес още преди обяд облачността над Западна България ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд - до предимно слънчево време. Над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. През нощта и там облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 27°.

Над масивите от Западна България облачността ще намалее до предимно слънчево време, ще е почти без валежи. На изток облачността ще бъде значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 34 мин. и залязва в 20 ч. и 27 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 53 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 16 мин. и изгрява в 22 ч. и 33 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK