Джокович се класира за полуфиналите на турнира в Мадрид

Снимка: getty images

Това се случва за седми път в кариерата му

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей от сериите „Мастърс 1000“ в Мадрид (Испания) с награден фонд от 6,58 милиона евро. Той ще играе в тази фаза на надпреварата за седми път в кариерата си, а полуфиналът ще е 72-и за него на ниво „Мастърс 1000“.

Джокович победи в четвъртфинален двубой поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 6:4 за час и 22 минути. Успехът бе четвърти за сърбина в четири мача срещу Хуркач до момента, съобщава Нова тв.

На полуфиналите той ще се изправи срещу победителя от испанския сблъсък между Рафаел Надал и Карлос Алкарас, който ще се проведе по-късно днес.

Срещу номер 12 в схемата на състезанието в Мадрид Новак Джокович осъществи ранен пробив на старта и поведе с 3:0, а по-късно и с 5:2 преди да затвори първия сет с 6:3. Във втората част играта бе равностойна до 2:2, когато Джокович спечели подаването на Хуркач, а после взе два гейма аванс. Сръбският тенисист пропусна два мачбола при сервис на поляка при 5:4, но малко след това, на свой сервис, затвори срещата с 6:4.

Новак Джокович записа 81 процента спечелени точки при първи сервис и 68 процента при втори, а Хуберт Хуркач не стигна до нито една точка да пробив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK