Студенти и докторанти участваха в турнир по тенис в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ

Той е посветен на 45-годишнината от основаването на ЮЗУ

Турнир по тенис за мъже, жени и двойки се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той бе организиран от катедра „Спорт“ и Студентския съвет. 

Спортното събитие, посветено на 45-годишнинаната от основаването на университета, бе открито от доц. д-р Даниела Лекина, ръководител на катедра „Спорт“. Приветствие към участниците отправи и главният организатор на турнира доц. д-р Димитър Томов. Успех на студентите пожела и Алгис Христов, физиотерапевт на Григор Димитров, който е завършил специалност „Кинезитерапия“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Сред гостите на турнира бяха доц. д-р Даниела Томова и гл. ас. д-р Антон Манчев. 

В надпреварата, която се проведе на тенис кортовете на университета, участваха студенти от специалностите „Физическо възпитания и спорт“, „Спорт“, „Информационни системи и технологии“, „Начална училищна педагогика и чужд език“, „Публична администрация“ и „Счетоводно-финансов мениджмънт“. Сред участниците имаше и студенти от Република Гърция. 

При жените първа се класира Атанасия Люга, студентка в четвърти курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“. Второто място бе за Елена Секулова, обучаваща се в магистърската програма „Счетоводно-финансов мениджмънт“. Трета бе четвъртокурсничката от специалност „Физическо възпитание и спорт“ Силвия Бекярова. 

Александър Гошев, студент в четвърти курс, специалност „Информационни системи и технологии“, спечели първото място в оспорвания двубой при мъжете. На второ място се класира третокурсникът от специалност „Спорт“ Мартин Илиев, а на трето място бе четвъртокурсникът от специалност „Физическо възпитание и спорт“ Златин Найденов. 

При двойките на първо място се класираха Александър Гошев и Атанасия Люга, второто място бе за Мартин Илиев и Златин Найденов, а на трето място се класираха Адриян Айков и Елена Секулова. 

Победителите в турнира бяха наградени с купи от доц. д-р Димитър Томов, доц. д-р Даниела Томова и Алгис Христов. Организаторите са осигурили и парични награди на студентите, класирали се на първите три места. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as