Възпитаник на Трето ОУ в Гоце Делчев зае трето място в Национален конкурс за най-добра диктовка

Снимка: Трето ОУ, Гоце Делчев

Работата му отговаряше на критериите правопис, пунктуация, краснопис и художествено оформление

Илия Кирев от 2.Б клас се класира на трето място на Национален конкурс за най-добра диктовка, организиран  от Института по български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.

По повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ проведе  кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“

За седма поредна година през целия месец май учениците от 1. до 12. клас имаха възможността не само да проверят уменията си относно прилагането  на правописните и пунктуационните норми  в българския език, но и да засвидетелстват  уважението си към българската просвета и култура, към българските учители и просветители.

Онлайн диктовките бяха оценени от комисия от млади учени, които използваха критериите правопис,  пунктуация,  краснопис, прегледност и художествено оформление.

Възпитаникът на Трето основно училище „Братя Миладинови“ Илия Кирев успя да пребори огромна конкуренция от 907  участници от цялата страна и завоюва почетното трето място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK