И трите основни училища в Гоце Делчев отбелязаха Европейския ден на спорта

Снимки: Първо, Второ и Трето ОУ, Гоце Делчев

Децата спортуваха и се забавляваха

И малките, и големите ученици в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ се включиха в разнообразни щафетни, подвижни и музикални игри. Така целта бе постигната – спорт за всички, здраве, сила, толерантност и дисциплина.

Учениците от първи и втори клас на Второ ОУ „Гоце Делчев“ отбелязаха деня подобаващо - с много весели и забавни щафетни игри. Празникът започна с ентусиазъм, вълнение и стремеж към победа и приключи с широки детски усмивки и щастливи ученици.

За осма поредна година Трето ОУ „Братя Миладинови“ се включи в инициативите на сдружение „BG Бъди активен“, като тази година денят бе отбелязан с велопоход до с. Мосомище под мотото „Спорт без отпадъци“.

В инициативата участваха над 100 участници. Повече от 30 родители също застанаха до своите деца, за да изпитат заедно емоцията от спортното събитие.

Малко по-късно спортният празник се пренесе на футболната площадка на ОУ „Христо Ботев“ в с. Мосомище. Организираните щафетни игри „Събери отпадъка“, „Верижна щафета“ и „Скачане с чували“ бяха  със специална образователна насоченост и съдържаха послания за опазване на околната среда, намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране. Участниците от двете  училища изпитаха споделената и неподправена радост от  игрите.

Велопоходът бе организиран от Комисията по спорт и туризъм при Трето основно училище „Братя Миладинови” и бе реализиран с любезното съдействие на община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK