Директорът на СУ-Кресна, Борис Иванов: Честита 299-годишнина от рождението на нашия патрон!

Отбелязваме и 259 г. от създаването на неговата „История славянобългарская”

Уважаеми българи,

Уважаеми колеги и родители,

Скъпи ученици,

Днес празнуваме 299 г. от рождението на патрона на нашето училище - Паисий Хилендарски, както и 259 г. от създаването на неговата „История славянобългарская”.

Той неизменно свети почти три века и е винаги с нас на небосклона на българската просветителска дейност, този книжовник, монах, основоположник на Българското възраждане, който с паче перо успя да остави светла диря и да разпръсне светлината на просвещението със своята „История славянобългарская”, която, докато България я има, все ще бъде актуална, както и неговото свято дело.

Уважаеми учители, книгата е светът на знанието и Вие сте призвани за будители по Паисиевски, затова ви пожелавам здраве, сили и неспирен стремеж към съвършенство и непрекъснато затвърждаване на Вашата обществена значимост!

Скъпи ученици, дерзайте и вървете смело напред! Не се срамувайте да се наричате българи, както Паисий ни завеща, а и вашите следващи стъпки нека вървят по пътя на безкрая, където във времето на равносметка ще бъдете хора със самочувствие, учили и възпитани в нашето училище, което носи името на този велик българин!

Бъдете винаги  слънчеви, усмихнати! Не се отричайте от род и Родина и не забравяйте, че вие сте последователи на един древен и славен народ, който роди не само Паисий, но и много други книжовници и просветители!

 

Борис Иванов

Директор на СУ „Св. Паисий Хилендарски", гр. Кресна

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK